RECORDATORI
El Dr. Andreu Segura*
recomanava com a Director d l’Àrea de salut Pública del Institut d’ d'Estudis
de la Salut de Catalunya
Que no espot dir que no és
impossible adquirir la grip aviar a partir del consum de carn d’aus de corral
contaminades, quan hi hagi contagis animals perquè hagin menjat d’aquestes
carns.
Les recomanacions d’hàbits per
a la presentació i manipulació d’aliments front al risc d’infecció per virus de
la grip H5N1, H5N2, H7N2 i altres són les mateixes que les de manipular les
carns per fer front a la salmonel·la ,
tan en relació al rentat de mans, d’instruments i de superfícies; de cuinar la
carn, els seus derivats i els ous fins a arribar a mésde82.2graus Celsius.
Així mateix, el doctor Andreu
Segura recorda que les epidèmies víriques van fer la seva aparició després del
neolític, quan els humans van començar a conviure amb animals domèstics en gran
nombre, i en assentaments fixes. La nostre manera de relacionar-nos amb
l’entorn animal és el que fa que les malalties infeccioses que s’originen en
ells, ja siguin aus, rates o mosquits, esdevinguin pandèmies de difícil
control.
L’origen de les pestes i
infeccions que esdevenen pandèmies són zoonosis, és adir malalties dels humans
d’origen animal.
* Andreu
Segura Benedicto. Doctor en Medicina. Metge especialista en Salut Pública.
Jubilat. Actualment vocal del Comitè de Bioètica i dels consells assessors de
salut pública i de l'estratègia d'atenció primària i salut comunitària. Editor
convidat en salut comunitària de Gaceta Sanitaria. Coordinador dels
grups de treball sobre ètica i salut pública i Anàlisi i Prevenció de la
Iatrogènia de SESPAS.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada