1 d’ag. 2020


RECORDATORI
El Dr. Andreu Segura* recomanava com a Director d l’Àrea de salut Pública del Institut d’ d'Estudis de la Salut de Catalunya
Que no espot dir que no és impossible adquirir la grip aviar a partir del consum de carn d’aus de corral contaminades, quan hi hagi contagis animals perquè hagin menjat d’aquestes carns.

Les recomanacions d’hàbits per a la presentació i manipulació d’aliments front al risc d’infecció per virus de la grip H5N1, H5N2, H7N2 i altres són les mateixes que les de manipular les carns per fer  front a la salmonel·la , tan en relació al rentat de mans, d’instruments i de superfícies; de cuinar la carn, els seus derivats i els ous fins a arribar a mésde82.2graus Celsius.

Així mateix, el doctor Andreu Segura recorda que les epidèmies víriques van fer la seva aparició després del neolític, quan els humans van començar a conviure amb animals domèstics en gran nombre, i en assentaments fixes. La nostre manera de relacionar-nos amb l’entorn animal és el que fa que les malalties infeccioses que s’originen en ells, ja siguin aus, rates o mosquits, esdevinguin pandèmies de difícil control.

L’origen de les pestes i infeccions que esdevenen pandèmies són zoonosis, és adir malalties dels humans d’origen animal.

* Andreu Segura Benedicto. Doctor en Medicina. Metge especialista en Salut Pública. Jubilat. Actualment vocal del Comitè de Bioètica i dels consells assessors de salut pública i de l'estratègia d'atenció primària i salut comunitària. Editor convidat en salut comunitària de Gaceta Sanitaria. Coordinador dels grups de treball sobre ètica i salut pública i Anàlisi i Prevenció de la Iatrogènia de SESPAS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada